Stel uw vraag

kantoor@wopit.nl


Adres Bedrijfsbureau:

Tuindorpstraat 61, 7555CS, Hengelo

06-20567860 (overdag van 09:00 - 17:00 uur)

           

                 logo iso hkz

Stichting Wopit

De stichting Wopit heeft als missie het bevorderen  van woonmogelijkheden voor mensen met een psychiatrische kwetsbaarheid en het bevorderen van hun participatie in de maatschappij. De woon- en zorgvisie van Wopit is gericht op het zo zelfstandig mogelijk wonen en leven in kleinschalige woonvoorzieningen met een gemeenschappelijke ruimte binnen een "huiselijke" sfeer. De begeleiding is gericht op herstel- en participatie.

 ANBIKlachtenportaal ZORG

WHC WOPiT Herstelcollege

Wat is het WHC?

Het WOPiT Herstelcollege (WHC) biedt laagdrempelige colleges aan met als doel iedereen de kans te bieden iets te leren, of je nou hooggeschoold, laaggeschoold, cliënt of geen cliënt bent; iedereen is welkom. Om bestaande krachten te versterken en nieuwe krachten te ontdekken. We proberen onze colleges zo laagdrempelig mogelijk te maken. Om tot een zo leerzaam mogelijke omgeving te komen werken we vanuit een aantal basisprincipes:

• Op de eerste plaats zijn we allemaal mensen; laten we onze verschillen vieren en ons focussen op onze krachten.

• Niemand houdt ervan om gekwetst of vernederd te worden dus laten we elkaar respecteren.

• In discussie en debat dagen we de mening uit, niet de persoon.

• We zullen samen leren en samen delen.

• We laten onze zorgen thuis laten, wees vriendelijk, positief en gastvrij.

• We zetten onze telefoon uit of op stil.

• Om onze verschillen te vieren en ons veilig te voelen zullen we niet discrimineren.

• We zijn hier niet onder invloed van alcohol en/of drugs, in welke vorm dan ook.

• We zullen samen LEREN, samen GROEIEN en elkaar INSPIREREN!

Wie organiseert de herstelcolleges?

Een herstelcollege kan worden georganiseerd door iedereen die zijn kennis, kunde of opinie met anderen wil delen. Dit houdt dus in dat iedereen zich kan aanmelden om een herstelcollege te organiseren. Heb jij hier interesse in? Neem dan contact op met WHC@wopit.nl.

Hoe doe ik mee?

Indien je een zorgtoewijzing hebt voor dagdelen maatschappelijke deelname binnen WOPiT Herstelcollege kan je, naast participatie binnen het Herstelcollege en activiteiten van WOPiT, gratis deelnemen aan alle colleges binnen de beschikbare dagdelen. Hiervoor dient een toewijzing voor maatschappelijke deelname te worden aangevraagd bij de gemeente waar jij woont. Dit kan samen met jouw hulpverlener of een coach van WOPiT. Na akkoord van de gemeente kan jij jezelf aanmelden voor de colleges die jij wilt bezoeken door WHC@wopit.nl te mailen of door dit gewoon mondeling door te geven aan een WHC contactpersoon tijdens de bijeenkomsten voor maatschappelijke deelname. 

menu png tripleproamy
menu tripleproamy
menu tripleproamy