Stel uw vraag


 

Contactgegevens Stichting WOPiT


Tuindorpstraat 61

Gebouw C 01

7555 CS Hengelo

06 - 20567860

directeur@wopit.nl

Stichting Wopit

Stichting WOPiT heeft alsmissiehet bevorderen van (woon)mogelijkheden voor mensen met een psychiatrische kwetsbaarheid en het bevorderen van hun participatie in de maatschappij. Dewoon- en zorgvisievan Stichting WOPiT is gericht op het zo zelfstandig mogelijk wonen en leven in kleinschalige woonclusters met een gemeenschappelijke ruimte binnen een "huiselijke" sfeer. De begeleiding is gericht op herstel- en participatie.

 ANBIKlachtenportaal ZORG
ISO 9001 certificatie logo

Nieuws en ontwikkelingen

Attentie!
I.v.m. corona beperken wij zoveel mogelijk de contacten. Dat betekent: we bieden de hoogst noodzakelijke zorg, maar zeggen alle externe afspraken af.
Bij koorts blijven medewerkers thuis, members in hun huis en informeren we huisarts/ggd. Ontmoetingsruimten worden gesloten. Ondersteuning vindt deels via whatsapp, facetime of telefoon plaats.
Wie thuis kan werken werkt thuis. Dit alles om levens te redden door een piek in de verspreiding te voorkomen. 

Voor vragen: contact via WhatsApp, nummer 06 - 20567860

Volg en like ons op facebook en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen! https://www.facebook.com/stichtingwopit


De locatie van WOPiT aan de bleekstraat in Goor staat in de nieuwsbrief van Viverion. Lees het volledige stuk hier.


Wopit op Zorginzicht.nl

Via de onderstaande link is WOPiT te vinden op de website van zorginzicht. https://www.zorginzicht.nl/bibliotheek/geclusterd-wonen-met-ambulante-herstelondersteuning-volgens-srh-methodiek/Paginas/Home.aspx


Wooncluster Borne schiet mooi op.

 Archief   Archief

Archief   Archief


Ervaringswerkers Twentse zorginstellingen slaan handen ineen

Maandag 11 januari sloegen 5 zorginstellingen de handen ineen op het gebied van ervaringswerk in de geestelijke gezondheidszorg. Bij de Universiteit Twente tekenden de kerngroep,  bestaande uit het Herstelcollege van Wopit, Ixta Noa, Bureau Herstel van Mediant, InTact van Tactus, RIBW GO en de opleiding LEON van Saxion een intentieverklaring. Door het ondertekenen van de verklaring werd Netwerk HET (Herstel & Ervaringsdeskundigheid in Twente) geboren.

In deze verklaring spreken de instellingen uit om de samenwerking op het gebied van ervaringsdeskundigheid en herstel in de geestelijke gezondheidszorg in Twente te continueren en uit te breiden. Door deze samenwerking worden de deelnemende organisaties versterkt in wat men doet. Iedere organisatie behoudt zijn eigen identiteit en gezamenlijk kunnen nieuwe initiatieven worden ontwikkeld zodat dit een meerwaarde met zich meebrengt. Archief

kijk voor meer info en een reportage op onze facebookpagina: https://www.facebook.com/Herstelcollege


Woonlocatie in Goor krijgt vorm

3 november konden de toekomstige Goor-members een kijkje nemen op de woonlocatie in Goor. Samen met familie en/of vrienden even kijken hoe de bouw ervoor staat en alvast eens kennismaken met je toekomstige buren.

Archief                      Archief

uiteindelijk gaat het er zo uitzien:

foto

 


Het HKZ certificaat is binnen!

WOPiT is nu de trotse eigenaar van het HKZ WMD certificaat!. Kiwa heeft vastgesteld dat het door stichting WOPiT gehanteerde kwaliteitssysteem en de toepassing daarvan voldoen aan de normeisen van het HKZ-certificatieschema Welzijn en Maatschappelijke dienstverlening.

Een fragment uit het rapport:
'''Door de lead auditor is gekeken naar de prestatie van het kwaliteitsmanagementsysteem over de afgelopen periode. Op basis van deze initiële audit heeft de lead auditor het volgende geconcludeerd: naar aanleiding van Fase 1 zijn vervolgacties en verbeteracties uitgezet. WOPiT heeft een aanvullende systeembeoordeling beschreven en intern besproken. Na analyse zijn diverse procedures en documenten aangepast en wijzigingen geïmplementeerd. Daarmee heeft WOPIT laten zien dat de lijnen kort zijn en verbetermaatregelen direct worden opgepakt. Hiermee bewijst WOPIT dat het kwaliteitsmanagementsysteem een solide systeem is en werkt voor de organisatie. Het KMS is ondersteunend voor de organisatie en biedt een goede basis om door te groeien in 2015.''

certificaat


Nieuwe wooncluster in Almelo!

Hier worden we blij van, er wordt met man en macht gewerkt aan de metamorfose van wooncluster Almelo. Het wordt licht, ruim en mooi! Er zijn nog huurwoningen beschikbaar!

wopit almelo wopit almelo


'Nederlandse daklozen naar New York'

Tijdens Theo Euvermans verblijf in New York is door Eén Vandaag een tv reportage gemaakt van deze studiereis. Die reportage werd dinsdag 26 mei 2015, in 'Een Vandaag' uitgezonden. Het gezelschap bestond uit professionals in de GGZ en uit ervaringsdeskundigen. Een kijkje waard! klik hier voor de reportage


Een geslaagd symposium!

Wopit kan terugkijken op een geslaagd symposium “”Herstellen en sociaal Ondernemen” op 20 mei in Almelo, een symposium met een indrukwekkend programma..

Een symposium bedoeld om een stap te zetten in de samenwerking tussen ervaringsdeskundigen, gemeenten, bedrijven en professionele partijen die zich richten op herstel en participatie.

Burgemeester Hermans van Almelo en Sibrand Hofstra van het cliëntenberaad in Overijssel verzorgden de opening waarna prof. Jim van Os volgde met een sterk en positief betoog: een  “Message for Hope and Change”. Klik hier voor de presentatie

Members van Wopit presenteerden op een indrukwekkende wijze het nieuwe Herstel College Wopit en dagvoorzitter Gijs Wanders ging in dialoog met vertegenwoordigers van  gemeente, het UWV en een reïntegratiebedrijf over de mogelijkheden die er zijn in het kader van de nieuwe participatiewet.

Een werkgeversverhaal met het voetballen als metafoor maar wel met een duidelijke boodschap en met veel Twentse humor werd gebracht door Benno Schildkamp, een werkgever waarvoor de mens centraal staat en niet de regels.

De deelnemers hadden vervolgens de keuze uit 3 werksessies: inclusief werkgeverschap, het volgen van een herstelcollege of zich laten informeren over Sociaal Ondernemen.

Tot slot werd als vervolg op het symposium een platform gelanceerd waarin kennis en ervaring bijeenkomen om partijen als gemeenten en werkgevers te informeren en om een impulsen te geven aan initiatieven gericht op herstellen en participeren van mensen met een psychische kwetsbaarheid.

Geïnteresseerd om hieraan mee te werken? Laat dit dan weten via secretaris@wopit.nl

symposium symposium


De eerste steen ligt!

Jaaaa, de eerste steen voor cluster Goor is gelegd door huurder van het eerste uur, Herma! Ze kan niet wachten om straks in de tuin van die mooie boom te genieten

wopit goorRadio-interview omroep Almelo!

7 april 2015 waren Karin Koopman, Muteber Eskili en Louris Boeke te horen op Almelo FM. In de hoop nieuwe members te werven voor onze locatie in Almelo, waren zij te horen in het programma ''Seniorentijd''. Ook was dit een mooie kans om bekendheid te geven aan de visie van WOPiT.  Klik hier om het fragment te beluisteren

Radio-interview


Evaluatie kwaliteit van leven en en zelfbeschikking onder members

Perspectief heeft een evaluatie uitgevoerd bij stichting WOPit en het resultaat stemt ons erg tevreden!
In evaluaties gaat Perspectief na in hoeverre de ondersteuning aansluit op de behoeften en wensen van mensen en hoe dienstverlenende organisaties hieraan inhoud geven. 

een fragment uit het rapport:
''WOPiT is een geweldige plek om te wonen en te werken. Zonder uitzondering zijn alle bewoners en alle personeelsleden en familieleden positief over het woonplezier, de vrijheid die men heeft, de eigen regie, de erkenning van je persoonlijke stijl (je mag jezelf zijn) en het gebrek aan afstand in contact tussen coaches en bewoners. De relaties zijn echt, de betrokkenheid is oprecht en langdurig. En de coach heeft niet altijd gelijk.''

De volledige evaluatie vindt jehier

menu tripleproamymenu hover tripleproamy
menu tripleproamymenu hover tripleproamy
menu tripleproamymenu hover tripleproamy