Stel uw vraag


 

Contactgegevens Stichting WOPiT


Tuindorpstraat 61

Gebouw C 01

7555 CS Hengelo

06 - 20567860

directeur@wopit.nl

           

                 logo iso hkz

Stichting Wopit

Stichting WOPiT heeft alsmissiehet bevorderen van (woon)mogelijkheden voor mensen met een psychiatrische kwetsbaarheid en het bevorderen van hun participatie in de maatschappij. Dewoon- en zorgvisievan Stichting WOPiT is gericht op het zo zelfstandig mogelijk wonen en leven in kleinschalige woonclusters met een gemeenschappelijke ruimte binnen een "huiselijke" sfeer. De begeleiding is gericht op herstel- en participatie.

 ANBIKlachtenportaal ZORG

Ervaringsdeskundigheid

Het inzetten van ervaringsdeskundigheid is in opmars. Bij Stichting WOPiT zetten wij al jaren ervaringsdeskundigheid in, aangezien wij vinden dat deze specifieke vorm van deskundigheid onmisbaar is in herstelondersteunende zorg. Een groot deel van de medewerkers heeft zelf ervaring met (hulp op het gebied van) psychische kwetsbaarheid, of heeft een familielid waarop dit van toepassing is.

Een ervaringsdeskundige gebruikt eigen en collectieve ervaringskennis om anderen te ondersteunen in het zichzelf herstellen. Zij kunnen een voorbeeldfunctie hebben voor iemand met vergelijkbare kwetsbaarheid of problemen en kunnen als brug fungeren tussen deze mensen en anderen, doordat zij denken vanuit het perspectief van de mens met kwetsbaarheid. Zij kunnen een bron van hoop zijn omdat ze vanuit eigen ervaring kunnen spreken over herstel. Members van Stichting WOPiT ervaren het contact met een ervaringsdeskundige vaak als laagdrempelig en voelen zich begrepen. 

Stichting WOPiT biedt geregeld stageplekken aan voor ervaringsdeskundigen in opleiding.

menu png tripleproamy
menu tripleproamy
menu tripleproamy