Stel uw vraag


 

Contactgegevens Stichting WOPiT


Tuindorpstraat 61

Gebouw C 01

7555 CS Hengelo

06 - 20567860

directeur@wopit.nl

           

                 logo iso hkz

Stichting Wopit

Stichting WOPiT heeft alsmissiehet bevorderen van (woon)mogelijkheden voor mensen met een psychiatrische kwetsbaarheid en het bevorderen van hun participatie in de maatschappij. Dewoon- en zorgvisievan Stichting WOPiT is gericht op het zo zelfstandig mogelijk wonen en leven in kleinschalige woonclusters met een gemeenschappelijke ruimte binnen een "huiselijke" sfeer. De begeleiding is gericht op herstel- en participatie.

 ANBIKlachtenportaal ZORG

HOP - training

Veel mensen met een psychische kwetsbaarheid krijgen te maken met stigmatisering. Een stigma is een merkteken dat personen onderscheidt van anderen en negatieve eigenschappen aan hen toeschrijft. Het kan voelen als een onzichtbaar etiket op je voorhoofd en ontstaat door vooroordelen en onwetendheid van je omgeving. Je kunt op een gegeven moment zelf ook gaan geloven dat deze vooroordelen kloppen.

Samen Sterk zonder Stigmais een organisatie die werkt aan een samenleving waarin psychische problematiek bespreekbaar is. Eén van de instrumenten die zij daarbij gebruiken is de HOP - training. HOP staat voor Honest Open and Proud en is een korte effectieve training die bedoeld is om (zelf-) stigma te verminderen en empowerment te vergroten. 

Bij Stichting WOPiT hebben wij een Samen Sterk zonder Stigma- ambassadeur; Astrid Jaspers. Zij verzorgt samen met een member van Stichting WOPiT meerdere keren per jaar de HOP training.

menu png tripleproamy
menu tripleproamy
menu tripleproamy