Stel uw vraag


 

Contactgegevens Stichting WOPiT


Tuindorpstraat 61

Gebouw C 01

7555 CS Hengelo

06 - 20567860

directeur@wopit.nl

           

                 logo iso hkz

Stichting Wopit

Stichting WOPiT heeft alsmissiehet bevorderen van (woon)mogelijkheden voor mensen met een psychiatrische kwetsbaarheid en het bevorderen van hun participatie in de maatschappij. Dewoon- en zorgvisievan Stichting WOPiT is gericht op het zo zelfstandig mogelijk wonen en leven in kleinschalige woonclusters met een gemeenschappelijke ruimte binnen een "huiselijke" sfeer. De begeleiding is gericht op herstel- en participatie.

 ANBIKlachtenportaal ZORG

Pilot Hengelo

De gemeente Hengelo en Stichting WOPiT werken samen om het geclusterd wonen bij Stichting WOPiT te kunnen houden in Hengelo. De financiering is vanaf 2020 anders geregeld dan voorheen.

Per 1 januari 2020 zijn alle OZL- indicaties van members die wonen in 1 van de woonclusters in Hengelo veranderd in indicaties voor geclusterd wonen. De toegewezen uren kunnen dan flexibel ingezet worden en aanvullend hierop kunnen members gebruik maken van gemeenschappelijke voorzieningen. 

Op deze manier willen Stichting WOPiT en de gemeente Hengelo de huidige flexibiliteit kunnen blijven bieden aan de members, zoals begeleiding en activiteiten in de gezamenlijke ruimte, bereikbaarheid van begeleiders tussen 8.00 en 20.00 uur, mogelijkheden om ongepland vragen te stellen, een indrukwekkende ervaring te ventileren of een gezondheidsprobleem of knelpunt te bespreken. 
Deze nieuwe manier van samenwerken tussen gemeente en Stichting WOPiT maakt meer maatwerk mogelijk. Zonder verlies van de collectieve voorzieningen. 

 

menu png tripleproamy
menu tripleproamy
menu tripleproamy