Stel uw vraag


 

Contactgegevens Stichting WOPiT


Tuindorpstraat 61

Gebouw C 01

7555 CS Hengelo

06 - 20567860

directeur@wopit.nl

           

                 logo iso hkz

Stichting Wopit

Stichting WOPiT heeft alsmissiehet bevorderen van (woon)mogelijkheden voor mensen met een psychiatrische kwetsbaarheid en het bevorderen van hun participatie in de maatschappij. Dewoon- en zorgvisievan Stichting WOPiT is gericht op het zo zelfstandig mogelijk wonen en leven in kleinschalige woonclusters met een gemeenschappelijke ruimte binnen een "huiselijke" sfeer. De begeleiding is gericht op herstel- en participatie.

 ANBIKlachtenportaal ZORG

Woonlocaties

 

 

Hengelo, Dieselstraat
untitled

Almelo, De Hop
img

Goor, Bleekstraat
img

Borne, Schaepmanstraat
whatsapp image at

Hengelo, Geerdinksweg 
geerdinksweg

 

Zo komt het binnenterrein van het toekomstige woonzorgcomplex aan de Javastraat er uit te zien.
Zo komt het binnenterrein van het toekomstige woonzorgcomplex aan de Javastraat er uit te zien. © House2Start

Kantoren aan Javastraat in Enschede veranderen in 22 zorgwoningen

Wopit, stichting voor Wonen en Psychiatrie in Twente, krijgt ook in Enschede een vestiging. De procedure voor 22 geclusterde woonzorgappartementen in de Javastraat is nagenoeg rond.

Anja Kruise  Laatste update: 16:47

 

Eigenaar van het huidige kantorencomplex is Deltaborgh, het investeringsbedrijf van de familie Ten Hag van de gelijknamige makelaarsgroep. 

Niet te zware categorie 

De eerste gesprekken met Wopit dateren al van vier jaar geleden, aldus Michel ten Hag. „Toen kwam voor deze locatie een vorm van begeleid wonen voor een niet te zware categorie in beeld.” Deltaborgh gaat de appartementen individueel verhuren aan mensen die begeleiding krijgen van Wopit. 

Wopit richt zich op mensen met ‘een psychiatrische kwetsbaarheid die in contact willen wonen met hun buren maar toch zo zelfstandig mogelijk, en het bevorderen van hun participatie in de maatschappij’. Een coach biedt daarbij ambulante ondersteuning naar behoefte. Wopit heeft momenteel vijf woonlocaties: twee in Hengelo, in Borne, Goor en Almelo. 

Eerste bewoners in maart

Het plan voor een woonlocatie aan de Javastraat is inmiddels besproken in de commissie. Omwonenden werden al in een eerder stadium over de plannen geïnformeerd. Eerdaags komt de bestemmingswijziging in de gemeenteraad. Als die groen licht geeft, kan de bouwaanvraag worden ingediend en deze zomer al worden begonnen met het slopen van een deel van het complex. De eerste huurders krijgen ongeveer in maart 2021 de sleutel.

Prefab units

De bestaande kantoren worden verbouwd tot veertien appartementen. Op de huidige parkeerplaats komen acht nieuwe woningen. „Allemaal prefab-units die per trailer worden aangevoerd en binnen een dag kunnen worden geplaatst”, aldus Ten Hag. „Alleen de zonnepanelen moeten er dan nog op.”

https://www.tubantia.nl/enschede/kantoren-aan-javastraat-in-enschede-veranderen-in-22-zorgwoningen~a1936859/?utm_source=email&utm_medium=sendafriend&utm_campaign=socialsharing_web

menu png tripleproamy
menu tripleproamy
menu tripleproamy